DomůBydleníZelí ve skle

Zelí ve skle

-

Jednou z možností, jak se chránit před nemocí, je jíst taková jídla, které nám dodají potřebné vitamíny. Kysané zelí je známá pro pozitivní vliv na lidské zdraví.

Zelí můžeme nakládat do skleněných pohárů.
Obsahuje velké množství vitamínu C a působí antibakteriálně. Pokud nemáme sud, můžeme ji nakládat do skleněných pohárů. Nejjednodušší je naložit ji se solí, s mrkví a kmínem. Na 1 kg zelí třeba 20 g soli, mrkev a kmín přidáme podle chuti. Tímto množstvím naplníme jeden 700 ml pohár. Čím déle necháme nasolené zelí před nakládáním odležet, tím je měkčí a pustí více vody (1 hodina stačí). Zelí je nutné do sklenice pořádně natlačit, aby se vytěsnil vzduch a zelí dobře vykvasila. Při tlačení odléváme přebytečnou vodu, kterou můžeme použít na zelnou polévku. Zelí je dobré průběžně kontrolovat. Když víčko na sklenici dostatečně nedrží, může zelí hnědnout.

Aby sýr nevytekl

Když chceme, aby nám sýr při smažení nevytekl, používáme sýr s obsahem 45 procent tuku a smažíme ho na prudkém ohni s minimem tuku na pánvi. Sýr v tuku nesmí plavat. Takto usmažíme i sýr, který jsme v trojobalu obalily pouze jednou.


Tip redakce: Nechte se inspirovat chutnými recepty, které z Vás udělají hvězdu kuchyně.


Mohlo by Vás zajímat

PR článek